Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Högalids IF A-lag Herrar FO

Följ

A-lag Herrar FO

Följ oss för uppdateringar
Följ
Högalids IF
Fotboll
A-lag Herrar FO
Tabell
Lag M V O F P
1 Högalids IF 18 12 3 3 39
2 Sickla IF 18 10 3 5 33
3 Gustavsbergs IF FK 18 10 3 5 33
4 BK Gamla Karlbergare 18 8 5 5 29
5 Fotfolket FF 18 7 4 7 25
6 IK Sture/Tanto 18 7 4 7 25
7 Jarlabergs IF 18 6 3 9 21
8 Atletico Nacka FF 18 6 2 10 20
9 BK Yardies 18 5 3 10 18
10 Bondegatans Bajare FF 18 2 4 12 10

Match

Högalids IF

2 - 1
Tantolundens BP 1
11 juni 2017
16:00

Gustavsbergs IF FK

Referat

Referat: Högalids IF - Gustavsbergs IF FK

Jag vill börja med att, tacka Håkan Hellström och Reymers för vinsten mot Gustavsberg.
Håkan för att han kom till Stockholm, så att ni slapp åka ner till Götet och hade spelning på lördagen och inte Söndagskvällen. Det gjorde att vi kunde använda oss av Nippe som vart krönt till matchens lirare och Simon som verkligen tillförde. Reymers bidrog till vinsten genom att ge oss tillgång till en fotbollsplan i form av Zinken, dom överlät planen till oss eftersom deras B-lag skulle ha lirat där men fick walk over från motståndarna, tack Benke (Mr Reymers). Jag tror att Gustavsberg hade kunnat krympa ytorna på ett bättre sätt och göra det trångt för oss uppe på Tanto. Vi behöver en riktig fotbollsplan som Zinken för att kunna springa och ha ett bra passningsspel, med avstånd mellan spelarna och hårda pass. Det funkar sämre för oss på småplaner helt enkelt och vi börjar fjutt passa.

Första halvlek startade med ett bländande spel av Högan och konstant spel på Böndernas planhalva. Det var för att vi hade mycket större rörelse inom vårt lag och Gustavsberg fick kunde inte spela bollen inom sitt lag i lugn och ro. Det märktes att vi ville vinna den här matchen, för vi hade helt enkelt ett högre tempo än Gustavsbergarna och stressade Gustavsbergarna till enkla felpass. När Jakob frälsaren kunde lyfta in bollen med en direktskarv vid sidan av straffpunkten, i form av en lobb över målisen med kvarten spelad, så var det mer än rättvist. Högan fortsatte resten av halvleken i samma stil, bollen i ribban två gånger och en stolpträff, minst två frilägen plus massa missade halvchanser. Man behöver inte vara Högalidare för att undra hur i helvete vi bara kan leda med ett noll efter en sådan total utspelning av Gustavsbergarna. Men när domaren blåste av för halvlek så kändes det mer som, hur mycket vi skulle vinna med, än att vara orolig för poängtapp.
Andra halvlek började med ett fortsatt övertag av Högalid. Men det hände något, det var inte Gustavsbergarna som började spela bättre utan det var snarare vi som anpassade oss till deras tempo och låg inte på dom på samma ettriga sätt. Det var inte direkt logiskt sett över matchen, att dom skulle kvittera en tjugo trettio minuter in i andra halvlek. Men så var det och det värsta var att spelet på plan var jämnt nu, med ett litet övertag för oss. Tur för oss att vi har våran Filmhen i målet, vilken otrolig räddning på en rackare rökaren från en Gustavsbergare från elva meter snett utifrån straffpunkten. Enligt Filmhen försökte han bara rädda livhanken genom att slänga upp händerna. Om bollen hade träffat, hade vi nog fått samla ihop till en krans till den gode Filmhen, att ha på sin kista. Men det blir inte gravöl som väntar oss efter matchen mot Tantokon hoppas jag, utan vi får se till att det blir en segeröl. Det blir segeröl om vi tar med oss rörelsen och tempot vi hade i första halvlek och skiter i vilket tempo Tantokon vill spela i, utan nu bjuder vi upp till dans från början grabbar. För att återgå till matchen. Ja nu stod matchen verkligen och vägde, vi fortsatte med våra ribbträffar och stolpträffar missade halvchanser och så vidare. Så när Rapparen gjorde två ett till Högan på en boll som var helt ofarlig jämfört med dom chanser vi hade haft tidigare. Jag fattar inte hur Rapparen kunde få in den, eftersom bollen var parallellt med kortlinjen, bollen studsade på något konstigt sätt in i målets nättak med hjälp av en vilt sprattlande målis. Jag skulle tro att det var ca kvarten kvar av matchen och det kändes som en evighet. Gustafvsbergarna fick ett rejält tryck på oss vid några fasta situationer, men vi lyckades reda ut det och tre helt underbara, rättvisa poäng till Högan var ett faktum. Vi var helt enkelt det bästa laget i åttio minuter, så den här segern behöver vi inte skämmas för.
Jag vill även passa på att plussa lite extra för Erik. Han vann mycket boll, till och med nickdueller mot den fruktade Gaston, helt otroligt. Det är inställning det Erik, du ville verkligen vinna och det syntes också på plan. Daniel är hur värdefull som helst på plan, vilken lirare. Hela backlinjen var hur bra som helst, men i andra föll vi lite för långt ner tidvis (särskilt på fast situationer) och hamnade i knäet på Filmhen helt i onödan. Filmhen måste ha utrymme där bak, för att kunna plocka ner bollen. Det där kan Jakob berätta för er igen, minns när han började hos oss, då tog han upp det i en halvlekspaus och ni tog det verkligen till er.
Med vänlig hälsning 99:an.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Jacob Stenblom 1 1 1 0 0 2
Erik Rappling 1 1 0 0 0 1
Daniel Fathi 1 0 0 0 0 0
Erik Lundh 1 0 0 0 0 0
Henrik Ahnkron 1 0 0 0 0 0
Messaye Aberra 1 0 0 0 0 0
Nicholas Riley 1 0 0 0 0 0
Nils Sjösten 1 0 0 0 0 0
Olle Siösteen 1 0 0 0 0 0
Robin Castillo 1 0 0 0 0 0
Simon Rosenberg 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Anders Filhm 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

ons 16 aug 2017, 20:00 Gustavsbergs IF FK - Högalids IF 0 - 3